Rólunk

2008 márciusában indultak útjukra a Nike Futóklubok Magyarországon. Gyõr az elsõk között csatlakozott a kezdeményezéshez. Célunk volt, hogy minél több amatõr futót a sorainkba tudhassunk, lehetõséget biztosítva a közös futásokra. Vannak, akik szívesebben futnak egyedül, de idõnként csatlakoznak hozzánk. Vannak állandó jelenlévõk, visszatérõk, néha megjelenõk, újrakezdõk, haladók, versenyzõk, fiatalok, középkorúak, egyetemisták, elfoglalt üzletemberek, több mûszakban dolgozók, nyugdíjasok, gyesen lévõ anyukák…. Mindenkit szeretettel várunk a heti két közös futáson, melyek ingyenes látogathatók.

Szerdánként 17:30-kor a Laposnál találkozunk az egyetem mögött az Aranypartnál és amíg lehet a Püspök-erdõben, sötétben, télen pedig a Vízivárosban futunk.

Edzõk: Földingné Nagy Judit (30/288-9005) és Földing Ottó (30/505-9122)

Az elmúlt tizenkét évben több mint kétszázan csatlakoztak hozzánk a futásainkon. Alkalmanként 10-30 futó jön össze a helyszíneken. Mindenki az edzettségének megfelelõ tempóban és társakkal futhat. A szaktanácsok mellett egymás tapasztalatait és „õrületeit” is megismerjük. A futás mellett a gimnasztikát, nyújtást, futóiskolát sem hanyagoljuk el. Hasznos edzéstanácsokkal, biztatásokkal látjuk el a kezdõket.
A megfelelõ futócipõ kipróbálásában a cipõtesztek vannak segítségünkre. A technikai újdonságokat nyomon követjük és használjuk.

Futóversenyeken rendszeresen képviseljük a klubot. A környékbeli, helyi versenyeken nagyobb létszámmal, családostól ott vagyunk.
2010-ben elõször indítottunk csapatot az UltraBalaton 212 km versenyében. A fiúk az ötfõs kétnapos versenyben az elõkelõ 10., a lányok 14. helyen értek célba 90 csapatból. A lányok a dobogó második fokára állhattak a nõi versenyben. A versenyen készült képek itt és itt megtekinthetõk.

A klub további lehetõségeinek kihasználására 2009-ben egyesületet hoztunk létre Futóbarátok névvel. Az egyesület szervezésében 2019-ban már tizedik alkalommal került megrendezésre a Gyõr-Lipót futóverseny. Ezenkívül több eseményen is képviseljük a klubot.