2017.06.22
A 8. Gyõr-Lipót futóverseny technikai tudnivalói

Versenyközpont megközelítés, parkolás, csomagszállítás, rajt

Rajt az egyetemi csarnoknál lesz. Megközelíthetõ az új Jedlik híd után a körforgalomnál az egyetem elõtt elhaladva, a Hédervári útról bekanyarodva az egyetem mögé, az Egyetemi Csarnok és a Mobilis felé.

Az EYOF építkezések miatt a kollégiumnál és az Aranyparton korlátozott a megállás és a közlekedés. Szombaton a Aranyparton Szent László napi programok is lesznek. Mindenki érkezzen a versenyre idõben!

Parkolási lehetõség az egyetem parkolóiban, a fõbejáratánál és hátul a csarnoknál. Az autók otthagyhatók délutánig, de csak a parkoló helyeken.

A versenyközpont az Egyetemi csarnokban lesz. Kérjük, érkezzenek idõben, mivel a nevezés fél 10-kor lezárul. Az elõnevezettek és a helyszíni nevezõk külön asztalnál tudják intézni a rajtszám felvételt. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják.

Futónként 1 kísérõkarszalag vásárolható a versenyközpontban, a pénztárban 2200 Ft-ért A hozzátartozók ezzel tudnak a fürdõ fõbejáratán bemenni.

A versenyzõk csomagjait a Darnó-Hús kisbusza szállítja ki a célba. A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a gyõrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre. a buszok megvárják minden váltótag beérkezését és utána indulnak a célba.

A kerékpárosok külön rajtolnak 9:50-kor. Kérjük a KRESZ betartását a futóknak az utat biztosítsák. Kerékpárral a futókat kísérni tilos!

Idõmérés, rajtszám viselési szabályok

Az egyéni futóknak a chippel ellátott rajtszámot elõl kell viselni a futóruházaton vagy rajtszámtartó övön.

A váltóknak 3 rajtszáma van. Az elsõ és a második futónak saját, és a chipes váltó rajtszám. A harmadik futóé a chipes rajtszám, amivel befut a célba. A váltás ezzel a rajtszámmal történik.

A kerékpárosoknak, görkorisoknak idõmérés nincs.

A váltó tagok a rajtszámmal tudnak bejutni a fürdõbe a fõbejáraton át. A rajtszámmal egyszer lehet belépni. Ki-be közlekedés nincs! Mindenki gondoskodjon a csomagja kiküldésérõl a kisbusszal vagy a kísérõivel.

Útvonal, frissítés, kísérés

A versenyzõket az egyetemrõl a Hédervári úton a kerékpárútra rendõri biztosítás segíti. A mezõny elején és végén felvezetõ, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzõknek. A rajt után kérjük a kísérõ buszokat engedjék elsõnek kimenni.

Kérjük a kísérõ autókat folyamatosan haladjanak az úton, csak biztonságos helyen álljanak meg! Szombaton forgalmas a szigetközi út a versennyel torlódás várható!

A Szigetközben 6 településen megy át a verseny, itt frissítõ állomások lesznek vízzel. A két váltóhelyhez kötõdõ frissítõn víz, isotoniás ital, banán lesz. Dunaszeg és Ásványráró között, Hédervár és Lipót között külön 1-1 frissítõt biztosítunk vízzel.

Héderváron polgárõrök segítik az áthaladást az úttesten. Lipóton szervezõi irányítás lesz. A kerékpárúton felfestett km jelzés és irányjelzések segítik a futókat.

Lipóton az Orhidea Hotel elõtt kanyarodik a verseny útvonala a fürdõhöz.

Az autós kísérõk és a buszok is a fürdõ fõbejáratában lévõ ingyenes nagy parkolókban állhatnak meg. Kérjük, a fürdõ hátsó bejáratához ne jöjjenek autóval, az a futók útvonala, balesetveszélyes lehet!

Célbaérkezés után

A cél a fürdõ területén lesz. A kísérõk érkezzenek idõben, ha látni szeretnék a beérkezõ hozzátartozójukat! Az autóval vagy a busszal érkezõ váltótagok is a fõbejáraton jöjjenek be a fürdõbe, a rajtszám felmutatásával.

A Lipóti fürdõben lehetõség van öltözõszekrényt bérelni, a kulcsot kaució ellenében a pénztárban lehet igényelni.

Jó idõ esetén 5000 ember látogatja naponta a fürdõt, a futóknak külön lekerített füves részt biztosítunk a cél mögött. Az ebédet is külön helyen kapják. A fürdõmedencék a célba érés után szabadon használhatók.

Az eredményhirdetés 14 órakor várható a fürdõ színpadán. A buszok 15 és 17 órakor indulnak vissza Gyõrbe a fõbejárattól. Egyénileg visszajutók zárásig maradhatnak.

FIGYELEM!

Szombaton nagy meleg várható. Minden futót fokozottan kérünk a megfelelõ iram megválasztására. Kérjük, viseljenek napellenzõs sapkát, legyen kis szivacs vagy kendõ a frissítéshez.

A versenyen mindenki saját felelõsségére indul!

Mindenkinek jó felkészülést. Várjuk régi és új résztvevõinket egy sikeres teljesítés utáni kellemes kikapcsolódásra.


Probléma esetén:

Információ:

Földingné Nagy Judit
30/288-9005
folding@futobaratok.hu

FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...