2014.07.17
5. Gyõr-Lipót technikai tudnivalói

Rajt Gyõrben, az egyetemi csarnoknál lesz. Megközelíthetõ az új Jedlik híd után a körforgalomnál az egyetem elõtt elhaladva, hátra az Aranypart felé, vagy a Hédervári útról bekanyarodva az egyetem mögé, az Egyetemi Csarnok és a Mobilis irányába. [TÉRKÉPEN]

Parkolási lehetõség az egyetemi parkolóházban vagy az egyetem parkolóiban. Kérjük, a Mobilis parkolóit ne használják, mivel 10 órakor nyitnak és a saját látogatóik számára tartják fenn a helyeket. Az autók az egyetemi parkolókban hagyhatók délutánig.

A versenyközpont a kiscsarnokban lesz, a nagy Egyetemi csarnok mellett található. Kérjük, érkezzenek idõben, mivel a nevezés negyed 10-kor lezárul. A csarnokba érve bal oldalt lesznek a helyszíni regisztrációhoz a nevezési lapok, következõ asztalnál a pénztár, majd az információs és VIP asztal. Szemben balról jobbra haladva a helyszíni nevezõk asztala, 2 egyéni elõnevezett asztal, 2 váltó elõnevezett asztal. A sort jobb szélen a kerékpárosok és görkorcsolyázók elõ és helyszíni nevezõ helye zárja. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják. Kérjük, itt jelezzék a kísérõkupon igényüket. Futónként 1 kísérõkupon igényelhetõ. A hozzátartozók ezzel a kuponnal tudnak 1900 Ft-os kedvezményes jegyet vásárolni a fürdõ pénztárában. Minden további kísérõ az aktuális jegyárat fizeti.

A versenyzõk csomagjait a Darnó-Hús kisbusza szállítja ki a célba (Figyeljék a hangos tájékoztatókat). A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a gyõrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre kijutáshoz. A buszok a váltóhelyeken megvárják minden váltótag beérkezését és utána velük indulnak tovább a célba.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók túra jelleggel, idõmérés nélkül teljesítik a távot. A kerékpáros túrán 3 tandemkerékpár a vállalkozó kedvûek rendelkezésére áll. Kérjük a foglalási szándékot jelezzék a szervezõk felé. Visszafele korlátozott számban oldható meg kerékpárok szállítása.

Chipes rajtszámmal történik az idõmérés, egyéni vagy letétes chipre nincs szükség. A váltóhelyeken részidõmérés lesz. A váltók 4 rajtszámot kapnak, három a váltótagoknak és egy gumis a chipes csapat rajtszám, amivel a váltás történik az idõmérõ szõnyegen történt áthaladás után. A gumis rajtszámot kell a minden váltótagnak továbbvinni a célig.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók 9:45-kor indulnak. A futók rajtja 10 órakor lesz. A futókat kerékpárral kísérni a kerékpárút befogadóképessége miatt tilos!

A versenyzõket az egyetemrõl a Hédervári úton a kerékpárútra rendõri biztosítás segíti. A mezõny elején és végén felvezetõ, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzõknek. Hédervár és Lipót között közúton vezet az útvonal, itt polgárõrök segítik az átkelést rendõri jelenlét mellett. Lipóton az Orhidea Hotel elõtt kanyarodik a verseny útvonala balra a fürdõhöz. A hátsó bejáraton át érnek be a célba. Minden kísérõ autó illetve váltótag versenyzõ, aki egyénileg oldja meg a kijutást, kérjük egybõl a faluközponton át a fürdõ fõbejáratához menjen. Nagy, ingyenes parkolók állnak a fürdõvendégek rendelkezésére.

A Szigetközben 6 települést érint a verseny, mindenhol frissítõ állomások várják az áthaladókat. Négy településen víz, a két váltóhelyhez kötõdõ frissítõn Gyõrladaméron és Ásványrárón gyümölcs, szõlõcukor és isotoniás ital várja a futókat. A szakaszukat befejezõ váltótagok külön asztalnál frissíthetnek. Dunaszeg és Ásványráró között +1 frissítõt biztosítunk Zselykepusztánál.

A célban frissítõk, gyümölcs, sütemény várja a beérkezõket. Itt megtalálják az elküldött csomagjaikat. A fürdõt minden rajtszámmal rendelkezõ versenyzõ díjmentesen használhatja. A pénztárnál 1000 Ft kaucióért öltözõ szekrény kulcsot lehet igényelni. A rajtszámot mindenki õrizze meg a fürdõ területén, erre kapják az ingyenes gulyást. Figyeljék a hangos tájékoztatásokat.

Az eddigi három alkalommal hûvös, futáshoz kiváló idõnk volt, a fürdõben kevesen voltak, kényelmesen elfértünk. Jó idõ esetén 4-5000 ember látogatja a fürdõt, a futóknak külön lekerített füves részt biztosítanak.

Az eredményhirdetés az utolsó célba érkezõ után kb. 14 órakor lesz. A buszok 15 és 17 órakor indulnak vissza Gyõrbe.


FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...